Relatietherapie

Als een goede relatie voor u niet vanzelfsprekend is, kan Aafke veel voor u betekenen. U heeft bijvoorbeeld steeds ruzie over zaken die er eigenlijk niet toe doen. Toch komt u er samen niet uit. De boel escaleert. Misschien voelt u zich alleen en weet niet hoe u toenadering kunt zoeken op een positieve manier. Kortom, de communicatie met uw partner verloopt moeizaam, het vertrouwen in elkaar daalt, u voelt zich niet meer veilig.   Relatietherapie

Denk eens aan relatietherapie wanneer uw relatie in zo’n gevarenzone komt. En durf de stap te zetten! Meestal ligt de oplossing niet in het beëindigen van uw relatie – dat zorgt juist voor heel andere nieuwe problemen – maar in het veranderen ervan. Omdat u dat vaak met elkaar niet meer redt, is hulp vragen een prima oplossing.
 

Emotionally Focused Therapy

EFT is een op emoties gerichte relatietherapie. De therapie is ondermeer gebaseerd op de nieuwste inzichten over hechting en is bewezen effectief. Er is weinig terugval.
Kort gezegd staat bij deze therapie centraal dat mannen en vrouwen gemaakt zijn voor verbinding. En dat zij graag deze verbinding willen houden en hun best er voor doen. We willen ons graag veilig voelen bij elkaar. Van jongsaf aan hebben we echter een manier geleerd ons te veilig te voelen, ons te hechten aan onze ouders. Deze manier herhalen we vaak onbewust in onze partnerrelatie en blijkt niet altijd effectief. Afhankelijk van hoe we zijn gehecht en wat we hebben meegemaakt, kan het onze relatie zelfs negatief beïnvloeden, zonder dat we zelf in staat zijn dit patroon te door breken.
EFT richt zich op het herstellen of aangaan van een veilige en ondersteunende verbinding in de partnerrelatie. Want in deze zelfde relatie ligt ook de bron voor genezing.
 
Wanneer u zich in bovenstaande herkent of meer wilt weten, kom dan eens voor een intake om te onderzoeken of deze vorm van therapie wat voor u is. 

Gerelateerde pagina's: Relatietherapie Ede, Relatietherapie Barneveld, Relatietherapie Veenendaal, Relatietherapie Wageningen

 

Neem contact op

Mijn praktijk is gevestigd op de Hillegondalaan 8, 6741 DP in Lunteren. U kunt zich telefonisch via 06-11832562 aanmelden voor een intakegesprek of per e-mail naar info@aafke.net.

Dankzij de prettige gesprekken met Aafke weet ik nu beter hoe ik op bepaalde situaties moet reageren. Hierdoor zit ik nu weer een stuk lekkerder in mijn vel.